4. juni 2024

Musik i Lejet modtager rekordmange ansøgninger til uddeling af overskud

73 lokale ansøgninger for næsten to millioner kroner. Det er hvad SKAT lige nu behandler, inden der skal deles et 2023 overskud på 700.000 kr. ud til lokale foreninger i Gribskov Kommune.

Siden Musik i Lejet for 10 år siden begyndte at dele overskud ud, har vi via Foreningen Musik i Lejet uddelt over 4,7 millioner kroner lokalt. Det er i gennemsnit næsten en halv million kroner til lokale initiativer og fællesskaber hvert år. D. 10. maj var der ansøgningsfrist for festivalens 2023 overskud, hvorefter en jury bestående af lokalrådsformænd satte sig sammen og lavede en bruttoliste over ansøgninger indsendt af foreninger i Gribskov Kommune. I uge 29 får de heldige foreninger og ansøgere besked, og vanen tro, vil der onsdag d. 17. juli være uddeling på Strandterrassen.

”Da min bror og jeg for længe siden fik de første tanker om en koncert på Stejlepladsen, var det for at samle byen. Det er helt den samme følelse og det samme ønske hér 15 år senere, med en tre dages festival, der nu for tiende år deler overskud ud til det lokale liv. Både i Tisvilde, og i resten af kommunen. Det er en ret fed følelse, og det begejstrer selvfølgelig os alle, at tre dages festival, kan være med til at skabe lokal begejstring og sammenhængskraft året rundt, i hele kommunens foreningsliv. Det er fedt at se det lokale liv blomstre, helt konkret med hjælp fra overskud fra Musik i Lejet, og de mange lokale frivillige, der hvert år skaber festen og overskuddet. Så går det hele ligesom op i en højere enhed” siger festivalleder Andreas Grauengaard.

Foreningen Musik i Lejet uddeler overskuddet lokalt til aktiviteter inden for idræt, kultur og børn og unge. Det gør foreningen for ”at skabe minder for livet ved at støtte oplevelser og aktiviteter, der: Engagerer mennesker, skaber oplevelser på tværs af generationer, og tilbyder overraskende kultur- og idrætsoplevelser”.